QUI SOM?
Som un col.lectiu autogestionat, autònom i divers creat amb la voluntat de teixir xarxa entre dones i identitats dissidents als nostres barris.
Volem visibilitzar i lluitar contra totes les violències i opresions del sistema capitalista, colonialista, capacitista i patriarcal en el que vivim.
A més, volem ser visibles i poder donar tot el nostre suport a les problemàtiques que afecten directament als nostres barris, teixint xarxes i aliances amb col.lectius, entitats i veïnes.
COM ENS ORGANITZEM?
Ens organitzem de manera assamblearia. Ens trobem cada 15 dies alternant entre dimecres (a la Nau Bostik) i divendres (a la Cinètika).
Les assemblees son obertes a totes les persones que no siguin homes cis, però agrairem que si es el primer cop que vens, ens contactis per poder quedar una mica abans i fer una bona acollida.
COM HI POTS PARTICIPAR?
Hi ha dues maneres de participar:
● Pots formar part de l’estructura del col.lectiu, es a dir, venint i participant de manera activa i regular a les assemblees, comisions i grups de treball.
● Pots formar part del grup de col.laboradoris, es a dir, estar vinculadi al col.lectiu d’una manera menys regular i activa, participant en allò que pots o vols.
LINIES POLÍTIQUES
EL CONSUM I LA VENDA D’ALCOHOL ALS NOSTRES ESPAIS
Com a col.lectiu feminista i anticapitalista, considerem que és imprescindible analitzar i posicionar-nos tant en el consum com en la venda d’alcohol en els nostres espais.
El sistema capitalista ens explota i oprimeix dia rere dia, i aquest mateix sistema capitalista ens ha ensenyat a fugir i evadir-nos d’aquesta situació, normalment amb metodes consumistes, un d’ells, el consum d’alcohol i/o altres drogues.
El consum d’alcohol, s’ha convertit en un ritual de socialització, sobretot en els espais d’oci, on es busca desconnectar i divertir-se, buscant una manera ràpida d’anestessiar-nos de les opressions i explotació del sistema capitalista en el que vivim.
No podem oblidar la problemàtica que suposa per totes aquelles persones que, pel motiu que sigui, volen estar allunyades de l’alcohol, doncs el capitalisme promou el consum com a manera de control social que, a més a més, li suposa guanys econòmics molt importants. És per això que és molt difícil trobar espais lliures d’alcohol i altres drogues dins el sistema capitalista.
Per tot això creiem necessari poder trobar espais d’oci alternatius, on no depenguem de l’alcohol i les drogues al mateix temps que anem creant cada cop més alternatives a aquests espais de consum.
Des d’una perspectiva feminista, no podem obviar que, en espais on hi ha un consum d’alcohol i drogues, les violències augmenten, sobretot les que rebem les dones i identitats dissidents, proporcionalment al consum d’alcohol i altres drogues que es fa.
Creiem que crear punts liles no és suficient; s’han de posar mesures per evitar les volències abans que passin i creiem que una de les mesures que està a les nostres mans és tenir espais lliures d’alcohol i drogues.
En els moviments socials autogestionats, és habitual recaptar diners mitjançant l’alcohol, ja que és la manera fàcil i ràpida d’autogestió, però nosaltres pensem que, sent concients de la problemàtica que implica l’alcohol, i havent-hi alternatives a la seva venda, no podem acceptar autogestinar-nos amb alcohol per comoditat i facilitat.
Per tot això, considerem que no hi ha lloc per l’alcohol als nostres espais.
No utilitzarem l’alcohol ni les drogues per autogestionar-nos.
Prioritzarem espais i col.lectius que no venguin alcohol.
En cas d’espais i col.lectius que si que tinguin alcohol, durant els nostres actes no hi haurà alcohol.
En espais més amplis com jornades o festes majors o similars, on hi ha diverses activitats i hi ha consum d’alcohol, s’analitzarà minuciosament el pes polític que té l’esdeveniment per participar-hi o no. Si realment el pes és prou important com per participar-hi, intentarem que mentre nosaltres hi siguem no hi hagi alcohol disponible. En el cas que això no sigui possible, ens responsabilitzarem del que pugui passar. En cap cas serem nosaltres lis que venguem alcohol.
EL TREBALL SEXUAL
El treball sexual és un tema d’etern debat, que interpela directament al feminisme i a l’anticapitalisme.
Quan es parla de treball sexual acostuma a sortir al debat l’explotació de les dones, la seva llibertat i el patriarcat.
Molts cops hi ha una forta moral catòlica dintre del discurs sobre el treball sexual, alhora que una “incapacitació” envers les dones i dissidències a poder pendre les seves decisions lliurement.
Considerar que pel simple fet de tractar-se d’un treball amb una alta carrega moral, les dones i identitats dissidents perden la seva autonomia per pendre les seves pròpies decisions es una visió paternalista i patriarcal.
Les postures que no passin per tenir drets laborals i poder lluitar per defensar-los, criminalitzen i porten a la clandestinitat, a l’augment de la violència, a la precarització i a l’empitjorant cada cop més de les condicions laborals de les treballadores sexuals.
Com a anticapitalistes, l’objectiu final és l’abolició del treball assalariat, però entenem que estem lluny d’aquest objectiu. Per tant, mentre estiguem obligades a treballar per poder sobreviure en aquest sistema depredador i explotador, creiem que lis treballadoris sexuals han de tenir els mateixos drets laborals que qualsevol altra persona que es vegi abocada al treball assalariat.