8M ZONA NORD

La coordinadora de comités de barri Perifèria Zona Nord conformada per Nou Barris, Sant Andreu, Sagrera, Clot, Horta, Guinardó, Trinitat Vella, Teixonera i el Carmel inicia la jornada de lluita del 8 de març, Dia Internacional de les Dones treballadores, amb un tall de transit a l’alçada de la sortida 4 de la Ronda de Dalt i piquets. Aquest any, l’acció de primera hora del matí ha assenyalat el genocidi a Palestina reproduint un checkpoint de l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza.
A les pancartes també han mostrat la seva solidaritat amb els lemes: “Solidaritat perifèrica transfeminista amb Palestina. Lluitarem fins a la fi del genocidi i el colonialisme”. Al comunicat que han llegit s’assenyala la violència del capitalisme, el patriarcat i el colonialisme sobre les dones i identitats sexegènere dissidents i es convoca a la vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil. Així mateix, es destaca que el dret a vaga no esta garantit per totes, especialment per moltes dones que no poden fer vaga a causa de l’explotació laboral, per temes economics, de conciliació familiar, per la repressió o per no estar regularitzades. A més, assenyalen que falten les assassinades per violència masclista i les preses.

En aquest sentit, en el comunicat destaca la situació de les dones a les presons i es convoca a la manifestació al centre penitenciari de dones de Barcelona Wad-Ras de la tarda.

Tagged with: , ,
Posted in 8M

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS:
Un calendari d'esdeveniments
2024Set
DDDDDDD
1234567
891011121314
151617181920
22232425262728
2930