ADHESIÓ AL MANIFEST D’ACCIÓ CONTRA L’ESPIONATGE D’ESTAT

La inadmissió de la querella contra l’agent infiltrat de la Policia Nacional, DHP, als moviments socials de Barcelona, avala l’ús d’aquestes tècniques de control i criminalització dels moviments socials, vulnerant drets fonamentals.

Des de diferents col·lectius polítics, assemblees, organitzacions i moviments socials denunciem la gravetat que suposa que l’Audiència Provincial de Barcelona desestimi ara la querella presentada per algunes companyes contra el policia infiltrat DHP, els seus superiors jeràrquics i el Ministeri d’Interior. L’Audiència Provincial confirma la inadmissió de la querella i rebutja investigar una infiltració que va durar 3 anys, i que va suposar l’espionatge d’un ampli ventall de col·lectius, espais i assemblees, i l’establiment de multitud de relacions personals. 

Per això, algunes de les persones afectades van decidir interposar una querella per delictes d’abusos sexuals, delictes contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets íntims, i impediment de l’exercici de drets cívics.

Durant els últims dos anys s’han destapat més de vuit casos d’infiltracions policials en moviments socials. L’Estat ha creuat totes les línies vermelles per tal de recollir informació de persones, entorns, col·lectius i organitzacions que lluiten per una vida digna. Els cossos policials no han dubtat a utilitzar relacions personals, íntimes i sexeafectives, l’engany, la manipulació i la cosificació. Tot emparat pel silenci del Ministeri d’Interior, que insisteix a no donar cap tipus d’informació, recorrent-se a la llei franquista de Secrets Oficials (Llei 9/1968, 5 d’abril), que encobreix qualsevol informació com a secreta. Aquest cas no és únic, sinó que aquestes operacions policials també s’han documentat en altres països contra diferents col·lectius i moviments. Un tribunal de drets humans anglès va sentenciar amb contundència que aquestes pràctiques es podien considerar TORTURA, ja que manquen de tota ètica i respecte.

Confirmar la inadmissió de querelles com aquesta, no només significa no voler investigar aquests casos, fet ja molt greu per si mateix; sinó que, a més, legitima i avala la infiltració de policies en els moviments socials i polítics sense límits. Significa també avalar-la en la intimitat de les persones, a les seves cases i als seus llits i donar via lliure a la vulneració en cadena de drets bàsics i fonamentals com el dret a la protesta, i en particular el dret a la llibertat d’associació. Així, la infiltració policial ataca directament a l’associacionisme i criminalitza l’activisme, controlant i, en definitiva, reprimint, el teixit social i polític dels nostres barris, pobles i ciutats.

Som conscients de les afectacions individuals i personals que aquestes pràctiques han tingut i encara tenen sobre les persones directament afectades per aquest operatiu policial. Quantes més ho han estat sense saber-ho? Quantes ho seran demà? I si et toca a tu? Denunciem que l’abast que han pogut tenir i tindran aquestes infiltracions és incalculable si això no s’atura.​​​​​​​​​​​​​​

Per això, volem trobar-nos en la solidaritat i el suport mutu, organitzades i decidides a respondre a aquest atac, i fer-ho de manera col·lectiva.Davant tot això, diferents col·lectius polítics, organitzacions i moviments socials posem de manifest que aquestes pràctiques també tenen un fort impacte col·lectiu i que ens interpel·len a cada una de nosaltres, tant de manera individual com col·lectiva.

Exigim la immediata finalització d’aquestes operacions; la investigació d’aquests fets i de la resta d’infiltracions policials; l’assumpció i depuració de responsabilitats públiques; i la no repetició d’aquest tipus d’operacions. Perquè cap altra de nosaltres es vegi afectada per les infiltracions policials.

I per tot això no ens cansarem de repetir: 

JUNTES CONTRA L’ESPIONATGE D’ESTAT!

ADHESIONS: https://framaforms.org/juntes-contra-lespionatge-destat-juntas-contra-el-espionaje-de-estado-1719853596

Tagged with: , , , ,
Posted in ESPIONATGE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS:
Un calendari d'esdeveniments
2024Set
DDDDDDD
1234567
891011121314
151617181920
22232425262728
2930