El Sol del Nord – Construint l’autonomia a Bakur

DIVENDRES 17 

Durada: 65 minuts
Idioma: Kurd, turc, català i anglès
Producció i direcció: IVARDIA Produccions i Azadi Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd
Data d'estrena: 6 de juny de 2018
 
Sinopsi
Es diu que al Kurdistan el sol neix per l'oest, en referència al procés revolucionari de Rojava, “oest” en kurd. Aquesta regió autònoma de Síria és coneguda arreu del món perquè ha estat capaç d'autogovernar-se democràticament i de defensar-se enmig d’un país en guerra. “El Sol del Nord” és una instantània de la seva germana i veïna, Bakur, la regió nord del Kurdistan, al sud-est de Turquia, que també es troba immersa en la seva pròpia lluita per una vida digna.
Tot i les condicions de guerra en què viuen els kurds i les kurdes a Bakur, no es tracta d’un documental sobre el conflicte bèl·lic. Es capta un instant d'un procés de resistència que va iniciar el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) l'any 1978 i que s'ha anat transformant fins a l'actualitat. El documental narra com els kurds de Turquia fan els primers passos per aconseguir el seu objectiu: una societat basada en la unió de confederacions que té com a eixos la democràcia directa, l'alliberament de la dona i l'ecologia social.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.